Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γερμανία: Όχι στους υπολογιστές, ναι στις γραφομηχανές!

Μετά από τις δύο απανωτές συλλήψεις Γερμανών που εργάζονταν, ο μεν πρώτος στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ο δε δεύτερος στο υπουργείο Άμυνας και οι οποίοι τροφοδοτούσαν με πληροφορίες τις ΗΠΑ, ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε, ότι η καλύτερη λύση για να αποφευχθεί η κατασκοπεία εις βάρος της Γερμανίας είναι η επαναφορά των γραφομηχανών!
Συγκεκριμένα, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Patrick Sensburg, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA), όταν ο Έντουρντ Σνόουντεν αποκάλυψε την παρακολούθηση ακόμα και του τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι Γερμανοί πολιτικοί σκέφτονται σοβαρά την επιστροφή στην παλαιά τεχνολογία!

Ο Γερμανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος μιλώντας στην καθημερινή πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή Morgen Magazin, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για αστείο, η Γερμανία θα επαναφέρει τις γραφομηχανές στις υπηρεσίες της και μάλιστα, όχι τα ηλεκτρονικά μοντέλα.
Οι σχέσεις Βερολίνου και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε μεγάλη ένταση αυτή την περίοδο, εξαιτίας της διπλής αποκάλυψης κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ, δύο Γερμανών υπαλλήλων, ενός εργαζομένου στις μυστικές υπηρεσίες και ενός άλλου που ήταν υπάλληλος στο υπουργείο Άμυνας και μάλιστα με αποστολή την αναστολή κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων.
Ο Patrick Sensbourg πρόσθεσε ότι η εσωτερική επικοινωνία στα υπουργεία θα γίνεται με κρυπτογραφημένα μηνύματα, είτε τηλεφωνικά, είτε με e mail, καθώς και με άλλους τρόπους, που δεσμεύεται και δεν μπορεί να ανακοινώσει δημόσια.
Στο μεταξύ οι Πράσινοι στη Γερμανία επιμένουν ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα πρέπει να καταθέσει αυτοπροσώπως και όχι μέσω βίντεο στην ειδική εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις στη χώρα, ενώ η κυβέρνηση Μέρκελ δεν συνηγορεί σε μια τέτοια ενέργεια, που θα οδηγούσε σε περαιτέρω κρίση τις σχέσεις Βερολίνου και Ουάσιγκτον.
Σημειώνεται, ότι επιθυμία της Αμερικανικής κυβέρνησης είναι ο Σνόουντεν, ο οποίος προς το παρόν απολαμβάνει πολιτικό άσυλο στην Μόσχα, να εκδοθεί στις ΗΠΑ και να δικαστεί με την κατηγορία της προδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου