Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία...

Από αύριο ανοίγουν ουσιαστικά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια,εκεί που βρίσκεται το πιο ευαίσθητο και πιο πολύτιμο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας,η νεολαία της.
Μετά τις ανέμελες Καλοκαιρινές διακοπές και τις απεργίες των καθηγητών τους ,που πάνω στα αιτήματά τους οφείλει να σκύψει το Υπουργείο Παιδείας, αλλά με τα σχολεία ανοιχτά,τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία έχοντας ακούσει πολλά για τις εξελίξεις των ημερών και σίγουρα με ερωτηματικά.
Οι  ιδρυτές της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν και η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της, αλλά η Πολιτεία έχει την υποχρέωση απέναντι στα νέα παιδιά που δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν ελλιπώς, να τα ενημερώσει τι είναι ο ναζισμός ,τι είναι ο φασισμός και ποιος ο ρόλος τους στο Ελληνικό, αλλά και στο παγκόσμιο ιστορικό γίγνεσθαι.
Τώρα τελευταία που γίνονται πιο συχνά σεισμοί στην χώρα μας απ΄ ό,τι συνήθως, βλέπουμε στην τηλεόραση γνωστό παρουσιαστή να συμβουλεύει πώς θα προφυλαχθούμε από τον επερχόμενο κίνδυνο σεισμού.
Πώς θα προφυλαχθεί η νέα γενιά από τους ναζιστές που φορούν τον μανδύα της φιλευσπλαχνίας  για να προσελκύσουν τους αδαείς και τους ανήμπορους,τα θύματα της κρίσης, που πάνω στην απελπισία και την άγνοια τους, ψήφισαν τους νεοναζί;
Είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να μιλήσουν στα παιδιά για την "αρρώστια" του ναζισμού, καθώς μάλιστα πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι πληροφορίες για "εισβολή" του φαινομένου και στα σχολεία.
Αλλά  και η Πολιτεία και οι Πολιτικοί, αφού ξεπεράσουν το "πότε θα πάμε σε εκλογές",το "ποιος έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις" και το "ποιος πίεσε περισσότερο για να εξαρθρωθεί το ναζιστικό μόρφωμα",μήπως να  σκύψουν με αγάπη πάνω στα νέα παιδιά και με καμπάνιες ενημέρωσης και μέσα στο σχολείο και έξω από αυτό, να τα ενημερώσουν για το τι είναι στην πραγματικότητα ο φασισμός;
Γιατί όπως και στο AIDS, έτσι και στον φασισμό, η άγνοια είναι που "σκοτώνει..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου