Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ποιος πρέπει να φωνάζει "βοήθεια"

Τα μεσάνυχτα θα τελειώσει με την ψηφοφορία στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Με το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, αλλά η μάχη των εντυπώσεων και των επικοινωνιακών τακτικισμών που δόθηκε από την αντιπολίτευση με μέλη της να φωνάζουν απεγνωσμένα "βοήθεια" προσπαθώντας να εισέλθουν το απόγευμα του Σαββάτου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μόνο φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επειδή οι Έλληνες είναι έξυπνος λαός και ταυτόχρονα ανθεκτικός στα δύσκολα δεν νομίζω να υπάρχει τηλεθεατής που δεν γέλασε βλέποντας την επίμαχη σκηνή με τις βουλευτίνες στα "κάγκελα".
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι αναμφισβήτητα υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της χώρας αφού αυτοί κυβερνούσαν επί σειρά δεκαετιών, αλλά και οι νέοι κομματικοί σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο του λαού, μάλλον την διεκδικούν με λάθος τρόπο.
"Βοήθεια" προηγούνται να φωνάξουν πολλοί άλλοι, πριν από τους καλοπληρωμένους βουλευτές όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει την δουλειά τους, εκείνοι που είναι σήμερα χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι άνεργοι νέοι που συχνά αναζητούν επαγγελματική διέξοδο στο εξωτερικό.
"Βοήθεια" θα πρέπει να φωνάξει η μάννα που έδωσε τα παιδιά της στο νηπιοτροφείο επειδή δεν είχε να τα ταίσει κι εκείνα την εκλιπαρούσαν να τα πάρει πίσω στο σπίτι,"βοήθεια" δικαιούνται να φωνάξουν όσοι τα βράδια ψάχνουν απεγνωσμένα και με κρυφές ματιές γύρω τους, στα σκουπίδια.
Ίσως τελικά στην χώρα μας παρά την κρίση να μη βάλαμε μυαλό και οι πολιτικάντηδες να υπερισχύουν των πολιτικών, αλλά και η προσμονή για την εξουσία μπορεί να κάνει κάποιους να μετέρχονται όλων των μέσων και να μη ξεχωρίζουν το μέτρο από την υπερβολή.
Το "κίνημα των 58" που έγινε πριν μερικές μέρες θα μπορούσε να δώσει μια πολιτική διέξοδο με αναβίωση ενός κεντροαριστερού πόλου στον οποίο θα μπορούσαν να βρουν πολιτική στέγη αξιόλογοι άνθρωποι με όραμα.
Αρκεί και σε αυτό τον σχηματισμό να μην προσχωρήσουν ελέω ονόματος πολιτικοί με παλιές "αμαρτίες". Μέχρι να δούμε τι θα γίνει σε τούτη την πολύπαθη χώρα ας επιτρέψουμε να φωνάζουν βοήθεια όσοι  πραγματικά την χρειάζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου