Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Πεκίνο - ΗΠΑ, μόνο σε δύο μέρες με...τρένο!

Οι Κινέζοι έχουν βάλει στόχο να κατακτήσουν τον κόσμο και θα τα καταφέρουν! Αφού έχουν γεμίσει κάθε γωνιά του πλανήτη με τα καταστήματά τους και τα φθηνά προϊόντα τους, τώρα ήρθε η στιγμή που θα «αλωνίζουν»  από τη μια άκρη της Γης στην άλλη, με τα υπερσύγχρονα τρένα τους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου στα άμεσα σχέδια του Πεκίνου, μετά από πρόταση της κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών, είναι το φιλόδοξο project, «Κίνα - Ρωσία - Καναδάς- ΗΠΑ», με ταχύτατα τρένα που θα ταξιδεύουν μέσω της Σιβηρίας και υπόγειας σήραγγας στον Βερίγγειο πορθμό, στις ΗΠΑ, μόνο, μέσα σε περίπου 37 ώρες!
Η υπόγεια σήραγγα που θα κατασκευαστεί για τη διέλευση του Βερίγγειου πορθμού - ο οποίος χωρίζει τη Σιβηρία από την Αλάσκα - θα έχει μήκος 200 χιλιόμετρα, δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το τούνελ που βρίσκεται κάτω από τα Στενά της Μάγχης! Αν αυτό θα καταστεί δυνατό θα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα της Μηχανικής. Πάντως, οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι αν και προς το παρόν αυτά τα σχέδια είναι μόνο στα χαρτιά, διαθέτουν την τεχνολογία για την άμεση υλοποίησή τους.
Σημειώνεται ότι το μήκος της «φιλόδοξης» σιδηροδρομικής γραμμής θα είναι στο σύνολό του 13.000 χιλιόμετρα και το τρένο θα κινείται με μέση ταχύτητα 350 χλμ.την ώρα.
Όμως  τα σχέδια για τα «σούπερ τρένα» των Κινέζων δεν σταματούν εδώ... Μία γραμμή από το Λονδίνο μέσω Παρισιού, Βερολίνου, Βαρσοβίας, Κιέβου και Μόσχας θα φθάνει στην Κίνα μέσω δύο οδών, του Καζακστάν και της Ανατολικής Σιβηρίας.
Επίσης, μια άλλη σιδηροδρομική γραμμή που θα ξεκινά από την Δυτική Κίνα θα καταλήγει στο Βερολίνο, αφού περάσει από Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Ιράν και Τουρκία! Άλλη γραμμή με αφετηρία την Βορειοδυτική Κίνα θα καταλήγει στην Σιγκαπούρη. Παραμένει όμως, προς το παρόν, αδιευκρίνιστο αν οι κινεζικές αρχές έχουν συζητήσει με τις κυβερνήσεις των εμπλεκομένων κρατών για τα σχέδια τους και ο επικεφαλής της κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ή να δώσει επιπλέον πληροφορίες για το project των κινεζικών σιδηροδρομικών γραμμών και την εξάπλωσή τους σχεδόν σε όλη την υφήλιο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου