Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

«Μικρή ΔΕΗ» ή «Μικρό μυαλό»;

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και στην επίταξη όλων των εγκαταστάσεων της για να διασφαλίσει την ομαλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Το βράδυ της Παρασκευής το Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική και ήδη άρχισαν να μοιράζονται τα «φύλλα πορείας» στους απεργούς για να επιστρέψουν στην δουλειά τους.

Πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες που έχει κάθε αντίδραση σε ιδιωτικοποιήσεις, το σοβαρότερο αυτή την στιγμή, εν μέσω καλοκαιριού, είναι πώς είναι δυνατόν κάποιοι συνδικαλιστές να μπορούν να αποφασίσουν, αν μια ολόκληρη χώρα θα βυθιστεί στο σκοτάδι ή όχι. Και μάλιστα, όταν αυτή η χώρα προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι από την βαθιά ύφεση έξι χρόνων και ο μόνος τομέας ανάπτυξης που έχει θετικό πρόσημο είναι ο Τουρισμός.
Σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Mega εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν τον ενδιαφέρει αν οι τουρίστες θα έχουν air condition», δηλαδή με άλλα λόγια ο συνδικαλιστής ομολογεί ότι ενδιαφέρεται καθαρά για την «πάρτη» του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις επιπτώσεις που θα είχαν για τον ελληνικό τουρισμό ενδεχόμενες συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος, που θα έκαναν τον γύρο του κόσμου, επηρεάζοντας υποψήφιους τουρίστες που έχουν την χώρα μας στον κατάλογο των προορισμών, που θα ήθελαν να επισκεφθούν.
Μη θεωρείτε υπερβολή ότι οι διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό.
Το 2009, στην Κεφαλονιά, διεκόπη το ρεύμα για δέκα λεπτά, λόγω κάποιας βλάβης, μια καλοκαιρινή μέρα και ένα ζευγάρι Φιλανδών που έκανε διακοπές σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα του νησιού, ζήτησε αποζημίωση από τον Tour Operator, επειδή, δυνητικά, τα τρόφιμα που είχε στο ψυγείο του διαμερίσματος, θα μπορούσαν να είχαν αλλοιωθεί!
Όταν ο Έλληνας ιδιοκτήτης τηλεφώνησε στους υπεύθυνους του τουριστικού γραφείου για να διαμαρτυρηθεί για τον «παραλογισμό» των Φιλανδών επισκεπτών, η Σουηδέζα επικεφαλής απάντησε: «Εσείς στην Ελλάδα είστε συνηθισμένοι στις διακοπές ρεύματος, αυτό όμως στην Φινλανδία είναι ένα γεγονός, που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια και μόνο από σφοδρή κακοκαιρία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου