Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Διχάζουν οι πλειστηριασμοί ....

"Η   πρώτη   κατοικία   των κοινωνικά  αδύναμων πολιτών  και εκείνων που αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο ,θα  προστατευτεί  και αυτό είναι
αδιαπραγμάτευτο", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς  το απόγευμα,μετά την συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο  για το καυτό θέμα των πλειστηριασμών.

Στο  ίδιο  μήκος  κύματος κινήθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ελπίζοντας και οι δυο
πολιτικοί  άνδρες ότι θα σταματήσουν οι τριγμοί  στους κόλπους της δικομματικής  από  τις διαφωνίες  στελεχών τους για τις   κατασχέσεις  της πρώτης κατοικίας.
Κασσής, Βούλτεψη, Ταμήλος   από την ΝΔ και Τζάκρη από  το ΠΑΣΟΚ ,είναι μερικοί μόνο από τους έντονα διαφωνούντες  βουλευτές.
Αλήθεια πόσο δύσκολο  είναι  να ξεχωρίσουν οι τράπεζες και το Υπουργείο Οικονομικών, με τους μηχανισμούς που διαθέτουν ,ποιος  δανειολήπτης  μπορεί να αποπληρώσει το στεγαστικό του δάνειο και ποιος όχι;
Δεν   είναι το ζητούμενο  να κατασχεθούν οι πρώτες κατοικίες  των πολιτών και  να αποκτήσουν οι τράπεζες ακίνητα  που είναι αμφίβολο  αν θα καταφέρουν να  τα διαθέσουν σε υποψηφίους αγοραστές  και να "βγάλουν τα   σπασμένα"- αφού όλοι ξέρουμε ότι η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα   είναι σε "ημιλιπόθυμη" κατάσταση.
Το   ζητούμενο   είναι  πολύ απλό   και  απόψε μάλλον  ο πρωθυπουργός δεν   τετραγώνισε  τον κύκλο  όταν είπε να προστατευθούν οι κοινωνικά αδύναμοι από  τις κατασχέσεις.
Εννοείται ότι όποιος  έχει καταθέσεις  και άλλα   περιουσιακά στοιχεία  οφείλει  να πληρώνει τις δόσεις  του  στεγαστικού και  για όποιον είναι  άνεργος ή έχει  δεχθεί μείωση μισθού και δεν έχει
περιουσία  ,να   "παγώνουν" οι   οφειλές   του στην τράπεζα μέχρι ο οφειλέτης να μπορέσει να "σταθεί   στα πόδια  του ".
Πόσο  πια   θα πρέπει  να λαικίζουν σε αυτή την χώρα  Κυβέρνηση  και Αντιπολίτευση  για  τα ευκόλως   εννοούμενα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου