Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

"Αντώνη προχώρα, μη κάνεις πίσω"

Με την φράση "Αντώνη προχώρα, μη κάνεις πίσω", που υποστήριξε ο πρωθυπουργός πως του λέει
ο κόσμος όταν τον συναντά, πέρα από  τα παράπονα που του εκφράζει, έκλεισε την συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega Channel.
Η αλήθεια  είναι ότι ο Πρετεντέρης τόλμησε να ρωτήσει για όλα και έθεσε στον πρωθυπουργό και
δύσκολα ερωτήματα, όπως ότι τον κατηγορούν πολλοί αν με την Τρόϊκα κάνει διαπραγμάτευση ή
παίζει θέατρο.
Ο κύριος Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι κατά καιρούς η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και δήλωσε απογοητευμένος που οι δανειστές μας δεν ενέκριναν την μείωση στον ειδικό φόρο για το
πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας πως αυτό πιστεύει ότι είναι λάθος χειρισμός εκ μέρους τους.
Αντίθετα είπε ο πρωθυπουργός το αίτημα της Κυβέρνησης για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% το αποδέχθηκε η  Τρόϊκα και σύμφωνα με  τον Χρήστο Σταϊκούρα το μέτρο απέδωσε.

Σε ότι αφορά τις επαφές του με την Γερμανίδα Καγκελάριο πρόσφατα στις Βρυξέλλες και τις φήμες για διαφωνία μεταξύ τους, ο κύριος Σαμαράς είπε ότι αυτά είναι κουτσομπολιά, με την κυρία Μέρκελ επικοινωνεί συχνά και τηλεφωνικά, όπως αυτό έγινε και την περασμένη Παρασκευή, αλλά δεν κρίνει σκόπιμο κάθε φορά να δημοσιοποιεί τις επαφές που έχει με αρχηγούς κρατών.
Σχετικά με την Οικονομία τόνισε για πολλοστή φορά ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα και το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, ενώ τα έσοδα από το πρωτογενές πλεόνασμα για την ύπαρξη του οποίου είναι σίγουρος,θα δοθούν στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Στο θέμα των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και πιστεύει πως το 2015  που θα πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας σίγουρα θα βρεθεί κάποιος Έλληνας με αξιόλογη προσωπικότητα μέσα  και έξω από την χώρα που θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας , χωρίς να χρειάζεται να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές.
Για τον Αλέξη Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως πρώτη φορά βλέπει πολιτικό να θέλει να μη πηγαίνει η χώρα του καλά, ενώ για τον Φώτη Κουβέλη τόνισε ότι είχαν μια καλή συνεργασία σε μια δύσκολη για την χώρα εποχή.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι αναγνωρίζει πως φορολογικά το 2013 είναι η δυσκολότερη χρονιά για τους Έλληνες που έχουν κάνει μεγάλες θυσίες και έχουν χάσει κατά μέσο όρο το 40% του εισοδήματός τους, αλλά είναι σίγουρος πως τα δύσκολα τελειώνουν εδώ.
Για την συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι παρά τις ιδεολογικές διαφορές που τους χωρίζουν, έχουν κοινό στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση και αυτά που λέγονται, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα της ΝΔ ή το αντίθετο τα αναγάγει στην σφαίρα του κουτσομπολιού και δεν τον απασχολούν.
Για την ανεργία των νέων ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ένα θέμα που τον απασχολεί και πιστεύει ότι θα λυθεί με την σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας που την περιμένει στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και παράλληλα υποσχέθηκε σε ένα χρόνο δωρεάν Internet για όλους τους νέους
σε όλη την Ελλάδα.
Το χειρότερο  πράγμα που του συνέβη στην διάρκεια της δεκαοκτάμηνης θητείας του σε προσωπικό επίπεδο είναι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο μάτι του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.
Σε πολιτικό επίπεδο τον στενοχώρησε η αμφισβήτηση με την οποία τον αντιμετώπιζαν στις συζητήσεις οι δανειστές της χώρας μας που όπως ο ίδιος είπε διαισθανόταν τον πρώτο καιρό των συνομιλιών μαζί τους ότι σκεφτόντουσαν : " άλλος ένας που μας λέει ψέμματα".
Προφανώς ο κύριος Σαμαράς αναφέρεται σε προηγούμενους πρωθυπουργούς της χώρας που η Τρόϊκα ίσως αμφισβητούσε  κυρίως γιατί έδιναν ανακριβή στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου