Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Το "γυναικείο μυαλό" του Τσίπρα

Με αφορμή  την εκκένωση του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τα ΜΑΤ ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόλαβε να βγει καλά - καλά από τα αεροπλάνο που τον έφερνε πίσω από τις ΗΠΑ και έτρεξε στην Βουλή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.
Το δώρο Τσίπρα στην κυβέρνηση είναι μεγάλο και μάλλον Χριστουγεννιάτικο. Την στιγμή που μια ομάδα βουλευτών της συγκυβέρνησης είχαν ξεσηκωθεί εναντίον του υπουργού Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και μερικοί από αυτούς άρχισαν τις βόλτες στα κανάλια για να υπερτονίσουν την διαφωνία τους με τον Γιάννη Στουρνάρα, έρχεται η πρόταση μομφής και αλλάζει άρδην το σκηνικό.

Για να καταλάβει κανείς καλύτερα τι συμβαίνει ας φανταστεί μια οικογένεια με καβγάδες και προβλήματα που ξαφνικά τσακώνεται με τον γείτονα.
Τότε τα ξεχνούν όλα και συσπειρώνονται ενάντια στον "εχθρό". Είναι η λογική του "εμείς" ενάντια σε "αυτούς", τους "άλλους", τους "ξένους", τους πολιτικούς αντιπάλους.
Αυτό ήθελε να πετύχει λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ; να φέρει πιο κοντά όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης και τους υπουργούς, να τους "τσιμεντώσει" ; όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κυβέρνηση τον Μάη έτσι κι αλλιώς θα δοκιμαστεί αν έχει συνοχή ή όχι και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με τις ευρωεκλογές, δεν ήταν απαραίτητο το εγχείρημα Τσίπρα σε αυτή τη χρονική στιγμή.
Μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πετύχει ο κύριος Τσίπρας σκεπτόμενος με γυναικεία πονηριά. Τους δικούς του ήθελε να συσπειρώσει, εκείνους που εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους για την υποψηφιότητά του στην Κομισιόν, εκείνους που δεν ήθελαν να υπερψηφίσουν στην Βουλή την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ και όπως οι ίδιοι δήλωσαν το έκαναν μεν, αλλά...
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Απλά ο κύριος Σαμαράς να πάρει το πρωτοχρονιάτικο δώρο του λίγο νωρίτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου