Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Με «καρφιά» διώχνουν τους άστεγους στο Λονδίνο!

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο από την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας 33χρονος Βρετανός, ο Andrew Horton, ανέβασε στα social media φωτογραφίες από περιοχή στο κεντρικό Λονδίνο, όπου έξω από κτήριο πολυτελών διαμερισμάτων έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά καρφιά σε σημεία που αναζητούσαν οι άστεγοι της πόλης ένα μέρος για να κοιμηθούν!

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Southwark, στο κεντρικό Λονδίνο, έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά καρφιά έξω από πολυτελείς κατοικίες για να αποτρέψουν τους άστεγους να κοιμούνται εκεί και βέβαια για να μην ενοχλούνται με την θέα των αστέγων οι πλούσιοι ένοικοι των διαμερισμάτων.
Από την ημέρα που αναρτήθηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, οι χρήστες εκφράζουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για τις απαράδεκτες εικόνες, ενώ εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, δήλωσε στα βρετανικά μέσα ότι η πολιτεία δεν θα έκανε ποτέ μια τέτοια πράξη εναντίον των αστέγων.
Η Katharine Sacks Jones, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Crisis, που δραστηριοποιείται σε θέματα αστέγων και φροντίζει γι' αυτούς, τόνισε ότι ο αριθμός των αστέγων στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια με το 75% από αυτούς να βρίσκονται στο Λονδίνο.
Η κυρία Jones υποστήριξε ότι είναι σκάνδαλο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο και συνέχισε λέγοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν στήριξη για να ξαναχτίσουν την ζωή τους και όχι να αντιμετωπίζονται με καρφιά στα πεζοδρόμια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου