Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

«Born in the wild»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αναγγελία ενός νέου reality show το οποίο θα έχει τον τίτλο «Born in the wild» και θα παρουσιάζει γυναίκες την στιγμή του τοκετού, που θα φέρνουν  στον κόσμο τα παιδιά τους στη Φύση, μακριά από ιατρική φροντίδα και νοσοκομεία.
Το νέο reality θα γυριστεί από το δίκτυο Lifetime και βασίζεται σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο You Tube και παρουσίαζε μια γυναίκα στις ΗΠΑ να γεννά το παιδί της ολομόναχη, δίπλα σε έναν κολπίσκο, σε ερημική τοποθεσία.
Το συγκεκριμένο βίντεο έχει μέχρι σήμερα πάνω από 20 εκατομμύρια «χτυπήματα»!
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του reality οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα πρέπει να έχουν ήδη κάνει μία γέννα, τουλάχιστον, ενώ τονίζεται ότι για την ασφάλειά τους, η διαδικασία παρόλο που θα γίνεται μέσα σε δασώδεις περιοχές ή κοντά σε ρυάκια, θα υπάρχει νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση.
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο της πολιτείας του Σινσινάτι, επέκριναν το reality τονίζοντας ότι ο τοκετός κοντά στη Φύση και μακριά από την ιατρική φροντίδα, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος, τόσο για τη ζωή της μητέρας, όσο και για το νεογνό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μόνο πέρυσι 289.000 γυναίκες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια του τοκετού σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου