Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψηφίστε τους «άπειρους»!

Σε δύο μήνες περίπου, στις 18 Μαίου, θα κληθούμε να επιλέξουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημάρχους και περιφερειάρχες. Σε μία εποχή που πολιτικά είναι κρίσιμη για τη χώρα και οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις βουλευτικές που έπονται - όποτε αυτές γίνουν - οι ψηφοφόροι θα πρέπει να σκεφθούν πως η ψήφος τους είναι το «όπλο» που κρατούν στο χέρι τους και με το οποίο θα επιλέξουν αυτούς που πραγματικά αξίζουν να είναι τοπικοί άρχοντες.

Από τον δήμο της Αθήνας μέχρι το πιο απομακρυσμένο μέρος της χώρας, ο κάθε τόπος έχει τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητές του και οι πολίτες θα αποφασίσουν με κριτήριο το καλό του τόπου τους και όχι την κομματική τοποθέτηση, σε ποιον θα δώσουν την ψήφο τους.
Βλέπουμε καθημερινά άτομα που έχουν ήδη δοκιμαστεί ως δήμαρχοι, ως βουλευτές ή ευρωβουλευτές, να διεκδικούν ξανά την ψήφο του λαού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το έργο στο παλιό τους πόστο ήταν αμφιβόλου αξίας.
Έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα σε εφημερίδα του τόπου καταγωγής μου την  ανακοίνωση παλιού στελέχους «ημιβυθισμένου» κόμματος, ότι μετά από τις «έντονες παρακλήσεις» δημοτών, αποφάσισε να διεκδικήσει και πάλι μια θέση στα κοινά του τόπου του.
Τουλάχιστον αυτή τη φορά που οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι το βαρόμετρο των βουλευτικών εκλογών - το πότε θα γίνουν δεν είναι σίγουρο (!) - ας δώσουμε την ευκαιρία σε άφθαρτους ανθρώπους που δεν έχουν προλάβει να δημιουργήσουν «παρέες» και «κλίκες», να δοκιμαστούν στην  τοπική αυτοδιοίκηση και αν αποτύχουν, οι ψηφοφόροι έχουν τη επιλογή να μη τους επιλέξουν ξανά. Όμως ας δώσουμε την ευκαιρία στους «άπειρους» να μας δείξουν τι αξίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου