Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Να το πάρει το "Ποτάμι";

Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος έγινε και όχι άδικα, για το μεγάλο κενό που υπάρχει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κενό ψηφοφόρων που δεν έχει βρει την πολιτική του στέγη και χρειάζεται άμεσα πολιτική εκπροσώπηση. Η κίνηση των 58 άρχισε με τυμπανοκρουσίες και φιλόδοξα, για να διαλυθεί πολύ γρήγορα και μάλλον αδιευκρίνιστα ή καλύτερα να παραιτηθεί από την συμμετοχή της στις ευρωεκλογές. Το ό,τι έχει διαλυθεί δεν το λέει κανείς επίσημα, αλλά ο κάθε εχέφρων καταλαβαίνει ότι η συμμετοχή της στις ευρωεκλογές θα ήταν δείγμα και της πολιτικής δυναμικής της.
Το ό,τι οι 58 ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Μαίου αμέσως μόλις ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης δείχνει, αν μη τι άλλο, την απροθυμία κάποιων να διεξάγουν ένα πολιτικό αγώνα όχι εκ του ασφαλούς.
Επομένως η Κεντροαριστερά μένει ορφανή; Η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του "Έθνους της Κυριακής" δίνει ποσοστό 36,5% της αδιευκρίνιστης ψήφου για τις ευρωεκλογές και ποσοστό 30,5%  των ανθρώπων που ακόμα είναι αναποφάσιστοι στις βουλευτικές εκλογές. Και τα δύο ποσοστά είναι εξαιρετικά μεγάλα και χονδρικά συμπεραίνουμε ότι ένα 30% των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Μαίου και ακόμα χειρότερα κανένας από τους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς δεν τον εκπροσωπεί.
Πράγματι η Κεντροαριστερά, ένας πολιτικός χώρος που θα μπορούσε να κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος, εξακολουθεί να μην διαθέτει αξιόλογο πολιτικό φορέα που με καθαρό  πολιτικό λόγο και υπεύθυνο πρόγραμμα θα κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του 30% των άστεγων πολιτικά ψηφοφόρων.
Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος θα ήθελε να δει απλούς καθημερινούς ανθρώπους να τον εκπροσωπούν- θα ήθελε να δει ανθρώπους που να του μοιάζουν- όχι καθηγητές πανεπιστημίων ή παλιά στελέχη αποτυχημένων κομμάτων που ίσως αναζητούν την αναβίωση της δικής τους παλιάς δόξας μέσα από την επάνοδό τους στην πολιτική σκηνή της χώρας. Θα πάρει λοιπόν το "Ποτάμι" του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη τους άστεγους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς; Είναι ο γνωστός δημοσιογράφος μέσα από την θεματολογία των εκπομπών του πιο κοντά στον μέσο ψηφοφόρο του συγκεκριμένου χώρου; Για τις απαντήσεις θα περιμένετε λίγο μέχρι τις 25 Μαίου, πάντως σίγουρα η κίνησή του έγινε χρονικά τη σωστή στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου