Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κεφαλονιά: Όλοι τρέχουμε, Κυριακή 30 Μαρτίου!

Η Κεφαλονιά,  όμορφη, αγέρωχη, περήφανη και ανθεκτική, όχι μόνο απέδειξε ότι αντέχει τους σεισμούς, αλλά κοιτάζει μπροστά το μέλλον και "τρέχει"...Την επόμενη Κυριακή 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο "σμαράγδι" του Ιονίου ο τέταρτος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου, στις έντεκα το πρωί, στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου- την πλατεία Βαλλιάνου.

Από το 2011 τρεις νέοι άνθρωποι- ο Διονύσης Φωκάς, η Κατερίνα Φωκά και η Βάνια Σαμόλη- αθλητές και λάτρεις του νησιού τους- δημιούργησαν τον θεσμό του Βαλλιάνειου αγώνα δρόμου, ενός αγώνα οκτώ χιλιομέτρων στον οποίο συμμετέχουν όχι μόνο Κεφαλονίτες, αλλά αθλητές ή άνθρωποι που απλά θέλουν να τρέξουν, από όλη την χώρα.
Παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών μπορούν να πάρουν μέρος επίσης στον αγώνα αφού πριν την επίσημη έναρξη του Βαλλιάνειου για τους ενήλικες έχει προβλεφθεί και αγώνας δρόμου, πενήντα, εκατό και διακοσίων μέτρων, για τους μικρούς δρομείς, που θα τρέξουν σε έναν από τους τρεις αγώνες ανάλογα με την ηλικία τους.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές στον αγώνα μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 500 άτομα ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται και υπάρχει ενδιαφέρον από γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.
Στο πλευρό των διοργανωτών στέκεται όλο το νησί και πολλοί εθελοντές με προθυμία θα βοηθήσουν για την εύρυθμη οργάνωση του αγώνα.
Αν δεν έχετε πάει ποτέ στην πανέμορφη Κεφαλονιά ή αν απλά θέλετε να την επισκεφθείτε ξανά, τώρα είναι η ευκαιρία. Το νησί μετά τον σεισμό του περασμένου Ιανουαρίου έχει βρει ξανά τους ρυθμούς του και είναι έτοιμο να αγκαλιάσει επισκέπτες και υποψηφίους δρομείς. Αν πάτε στην Κεφαλονιά, τα μοναδικά τοπία, τα γεωλογικά φαινόμενα του νησιού και οι πανέξυπνοι κάτοικοί του, απλά θα σας μαγέψουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου