Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Οι "σοφοί" Έλληνες ψηφοφόροι

Μόνο τέσσερις μήνες μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου οι οποίες θα είναι το πρώτο επίσημο crash test και για την δικομματική κυβέρνηση αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως όμως φαίνεται με την σημερινή δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό Κυριακάτικης εφημερίδας οι Έλληνες ψηφοφόροι από όλα τα κόμματα και σε ποσοστό 58% ψηφίζουν έναν ιστορικό συμβιβασμό της Δεξιάς με την Αριστερά και επιθυμούν μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων παρατάξεων.
Σήμερα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση, οι κυβερνήσεις συνασπισμού είναι πια ένα διαδεδομένο πολιτικό φαινόμενο που εξαπλώνεται όλο και πιο πολύ.
Ο κόσμος εξελίσσεται και μαζί του εξελίσσεται και η πολιτική. Αφήνουμε πίσω μας τα "αμαρτωλά" χρόνια με την συντηρητική κακιά Δεξιά και την επαναστατική Αριστερά- άλλωστε παλαιότερα δύσκολα εύρισκες αριστερούς με παχυλές καταθέσεις!
Έτσι τώρα που η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων έχει κλονιστεί έναντι όλων, η καλύτερη λύση για τους Έλληνες ψηφοφόρους είναι μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας Δεξιών και Αριστερών.
Η αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης σε πολλούς τομείς και περισσότερο στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στο φορολογικό που μοιάζει να επικρατεί μια κατάσταση αλαλούμ αλλά και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, έχει κάνει τους ψηφοφόρους να είναι επιφυλακτικοί.
Από την άλλη πλευρά η διγλωσσία που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ρεύματα, τις τάσεις  και την αναποφασιστικότητα για το αν είμαστε Ευρωπαίοι ή όχι, δημιουργεί στους πολίτες  σύγχυση αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο και συμπαγές κόμμα που θα μπορούσε να κυβερνήσει ή αν αποτελεί μια πολυφωνική βαβέλ.
Όσο για το "νεογέννητο" κίνημα των 58, η προσχώρηση πολλών μελών από το "αμαρτωλό" ΠΑΣΟΚ και η εμμονική επιμονή του Φώτη Κουβέλη να μη το στηρίξει δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια να ελπίζει σε ένα ευοίωνο μέλλον.
Η σημερινή δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Έλληνες  ψηφοφόροι είναι έτοιμοι για μια κυβέρνηση συνεργασίας Αριστεράς - Δεξιάς, μένει να δούμε αν οι πολιτικοί μας έχουν την ωριμότητα να την πραγματοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου