Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: όλοι δίπλα της !

Η Κεφαλονιά το πανέμορφο νησί του Ιονίου, ένα σμαράγδι μοναδικό με φανταστικές παραλίες και πνιγμένο στο πράσινο, χτυπήθηκε για δεύτερη φορά από το 1953 από τον Εγκέλαδο. Το Ληξούρι και γενικότερα η περιοχή της Παλλικής έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές συγκριτικά με το υπόλοιπο νησί.

Το ό,τι οι σεισμοί γίνονται Χειμώνα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για τους κατοίκους του νησιού και η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού στην Παλλική κάνει  την κατάσταση ακόμα πιο ζοφερή. Η πολιτεία εδώ θα πρέπει να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων κρίνεται απαραίτητη πέρα από πολιτικά οφέλη- μη ξεχνάμε ότι τον Μάη έχουμε διπλές εκλογές, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στο νησί.
Οι Κεφαλονίτες έξυπνοι, εργατικοί και περήφανοι άνθρωποι κατάφεραν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953 να ξαναφτιάξουν το νησί από την αρχή, να το κάνουν ακόμα καλύτερο και να γίνει ένας δημοφιλής διεθνής τουριστικός προορισμός σταδιακά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Οι κάτοικοι που παλαιότερα ήταν ναυτικοί και αρμένιζαν στα πέρατα του κόσμου- όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ένα Κεφαλονίτη θα βρεις από κάτω, σιγά - σιγά άφησαν την θάλασσα και βρήκαν διέξοδο στον τουρισμό. Από την τουριστική βιομηχανία του νησιού δεν ζουν μόνο οι ντόπιοι αλλά και Έλληνες από άλλα μέρη της χώρας και αρκετοί αλλοδαποί που έχουν κάνει την Κεφαλονιά δεύτερη πατρίδα τους και που στην πλειοψηφία τους έχουν ενταχθεί ομαλά στον ντόπιο κοινωνικό ιστό.
Για πολλούς λόγους λοιπόν το στολίδι του Ιονίου και οι πραγματικά μοναδικοί κάτοικοί του, αξιόλογοι, ευρηματικοί,ετυμόλογοι και σαρκαστικοί με πολύ χιούμορ και αντοχές, αξίζουν την άμεση συμπαράσταση της Ελληνικής πολιτείας με λύσεις για στέγαση, τροφή,νερό και όσο γίνεται περισσότερες διευκολύνσεις στις πάσης φύσεως οικονομικές οφειλές τους. Οι σεισμοί είναι ένα φαινόμενο που οι Κεφαλονίτες γνωρίζουν καλά, δυναμικοί και εργατικοί ό,τι και να γίνει το σίγουρο είναι πως θα τα καταφέρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου