Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στα Ρεμπετάδικα "κρύβονται" οι άντρες

Τα τελευταία χρόνια κάποιες γυναίκες αναρωτιούνται πού πήγαν οι άντρες,τους βρίσκουν λιγότερο αρρενωπούς,θηλυπρεπείς και παραπονιούνται γιατί κάποιες φορές ανακαλύπτουν ότι ο σύντροφός τους περιποιείται τον εαυτό του περισσότερο από όσο θα έπρεπε, με ενυδατικές κρέμες και μάσκες ομορφιάς. Με δυο λόγια οι άντρες οι brutal τείνουν να εξαφανιστούν, ή μήπως όχι;
Εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι οι άντρες είναι είδος προς εξαφάνιση και ποτέ δεν συμμερίστηκα το ερώτημα των άλλων γυναικών, " μα πού πήγαν όλοι οι άντρες;"
Είναι απλό, μην αναρωτιέστε από τον καναπέ του σπιτιού σας, από το Μέγαρο Μουσικής ή από το αστικό μπαράκι της γειτονιάς σας.
Ο άντρας ο παραδοσιακός, ο πολλά βαρύς, υπάρχει και εγώ τον ανακάλυψα για σας. Με το κομπολόι ανά χείρας, το βαρύ και ασήκωτο ύφος,το πονηρό και αντρίκιο βλέμμα που σε κοιτάζει και σε "σκοτώνει" είναι κάθε Κυριακή μεσημέρι στα ρεμπετάδικα, εκεί που το πιο γνωστό τραγούδι είναι "τα δυο σου χέρια πήρανε βεργούλες και με δείρανε"- για μένα, δηλαδή- γιατί ο άντρας ο ρεμπέτης τα ήξερε όλα, τα τραγούδησε όλα και εννοείται ότι όλα τα χόρεψε.
Αν ακόμα δεν πειστήκατε πηγαίνετε Κυριακή μεσημέρι στο "Απόκρυφο" στην Λεωφόρο Κύμης, στο Μαρούσι και θα με θυμηθείτε, εκεί κρύβονται όλοι οι άντρες!

1 σχόλιο: