Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι βουλευτές έχουν υπογλυκαιμία...

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Βουλή διέθεσε το ποσόν των 17.000 ευρώ για καφέδες,κρουασάν,βουτήματα και μπουκάλια νερό, τα οποία κατανάλωσαν οι βουλευτές μας το περασμένο δίμηνο κατά την συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές της Βουλής. Η πληροφορία αναρτήθηκε υποχρεωτικά στον ιστότοπο Διαφάνεια  και δημιούργησε εύλογες απορίες και ερωτηματικά, αλλά απάντησε και στο γιατί κάποιες φορές το κλίμα στη Βουλή είναι τεταμένο.

Οι βουλευτές μας λοιπόν ή πάσχουν ομαδικά από υπογλυκαιμία και κατεβάζουν τα βουτήματα και τα κρουασάν με το κιλό ή έχουν ακούσει για την ευεργετική επίδραση της ζάχαρης στην λειτουργία του εγκεφάλου ή τέλος βάζουν και κάτι στην άκρη για το σπίτι.
Όσο για του καφέδες σίγουρα με τέτοιο ποσόν θα πίνουν πολλούς, έτσι εξηγούνται τα πολλά νεύρα και οι καβγάδες στις συνεδριάσεις της Βουλής- η καφείνη ευθύνεται και όχι η έλλειψη savoir vivre. Για το νερό, που υπάγεται και αυτό στα αμαρτωλά έξοδα, δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις, απλά οι εθνοπατέρες γνωρίζουν πόσο καλό κάνει η κατανάλωση νερού στην επιδερμίδα.
Όμως πέρα από την σκωπτική διάθεση που δημιουργεί η προκλητική είδηση, μήπως ήρθε η ώρα οι βουλευτές να πληρώνουν από τον παχυλό μισθό τους τον καφέ και τα βουτήματά τους; Δεν είναι άλλωστε και σωστό να έχει τύψεις ο ελληνικός λαός για το ζάχαρο που θα πάθουν κάποιοι από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου