Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το συσσίτιο της Τσικνοπέμπτης

Σήμερα Τσικνοπέμπτη οι εικόνες που οι περισσότεροι είδαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας από την Βαρβάκειο Αγορά δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσουν. Χιλιάδες άνθρωποι με τα χέρια απλωμένα είχαν σταθεί από νωρίς το πρωί στην ουρά και περίμεναν καρτερικά για ένα κομμάτι ψητό κρέας, δώρο από τους κρεοπώλες της Βαρβακείου σε συνεργασία με τον δήμο της Αθήνας.
Ο ένας έσπρωχνε τον άλλο και πολλοί είχαν φέρει σακούλες από το σπίτι για να πάρουν φαγητό και για τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους.
Μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν μοιραστεί πάνω από 2.500 μερίδες ψημένου κρέατος και το παράδοξο είναι ότι η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων που περίμενε υπομονετικά ακόμα και σαρανταπέντε λεπτά προκειμένου να πάρει λίγο κρέας ήταν Έλληνες παρά μετανάστες, όπως θα περίμενε κανείς. Και μάλιστα Έλληνες από όλα τα σημεία της Αττικής ακόμα και από τα βόρεια προάστια που είναι είτε άνεργοι, είτε χαμηλόμισθοι.
Ακόμα και αν πολλοί από εμάς έχουμε την πολυτέλεια να τρώμε κρέας αρκετά συχνά δεν μπορεί παρά να προβληματιστούμε βλέποντας τις απαξιωτικές εικόνες για την Ελλάδα του 2014 την ίδια στιγμή που τα σκάνδαλα για τις ΜΚΟ αποκαλύπτουν την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από επιτήδειους και μάλιστα με την ανοχή ή  την προκλητική αδιαφορία της κρατικής μηχανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου