Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας

Έκπληκτος ο Ξένος Τύπος και τα Διεθνή ΜΜΕ με την αποφυλάκιση  των μελών της Ακροδεξιάς Οργάνωσης μετά την απολογία τους,μα πιο έκπληκτοι οι Έλληνες πολίτες που άκουγαν από το Σάββατο στους τηλεοπτικούς δέκτες τους ότι η Υπόθεση είναι "δεμένη"  και Κυβερνητικά στελέχη έδιναν συνεντεύξεις διατυμπανίζοντας την επιτυχία της εξόντωσης του ναζιστικού μορφώματος.
Ο πιο αμήχανος από όλους τους Έλληνες και ο πιο εκτεθειμένος αυτή την στιγμή είναι ο Έλληνας
πρωθυπουργός ,τον οποίο συμπονώ βαθύτατα.
Χθες το βράδυ σε ομιλία του, προφανώς κατόπιν από συνεχή ενημέρωση που είχε με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα,έλεγε στο Ινστιτούτο  Πήτερσον στην Ουάσινγκτον:"Συντρίβουμε  τον εξτρεμισμό,έχουμε σαν Κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους , η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή".
Οι  νομικοί εξήγησαν απόψε ότι η αποφυλάκιση δεν σημαίνει ότι οι αποφυλακισμένοι δεν είναι υπόδικοι, άλλωστε αυτό καταμαρτυρούν και οι περιοριστικοί όροι. Οι πολιτικοί μας, από τα περισσότερα κόμματα,έκαναν αμήχανες δηλώσεις, ότι, "ακόμα είμαστε σε πρώιμο στάδιο", "η Δικαιοσύνη δεν είπε την τελευταία λέξη", "της έχουμε εμπιστοσύνη"...
Όμως οι εικόνες που είδαμε όλοι στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, άλλος να δίνει μπουνιά στην κάμερα του Reuters και μια σφαλιάρα στον κάμεραμαν,άλλος να απειλεί τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και άλλος να κλωτσά ένα φωτορεπόρτερ,δεν μας έπεισαν ότι 50.000 ευρώ είναι ένας  "καθησυχαστικός" και δίκαιος περιοριστικός όρος.
H  Δικαιοσύνη είπαμε είναι τυφλή -όπως ο Έρωτας- αλλά εδώ μάλλον το παράκανε και όλοι από το πρωί αναρωτιόμαστε, τι άραγε να συμβαίνει στο "Βασίλειο της Δανιμαρκίας" ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου