Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ο Παλαιοκομματισμός είναι "ντεμοντέ"

Μετά τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού που αναφέρθηκαν στην θεωρία των δύο άκρων και την υπερασπίστηκαν σθεναρά, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς χθες,στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, επικαλέστηκε την θεωρία αρκετές φορές άμεσα και έμμεσα,υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σαν το άλλο άκρο, χωρίς να τον κατονομάζει.
Σήμερα σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Νίκος Δένδιας δέχεται ότι υπάρχουν ακραία στοιχεία στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το καλεί να τα απομονώσει.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανταπάντησε στον κύριο Δένδια λέγοντας, ότι ακραία στοιχεία υπάρχουν στην ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες κάνει λόγο για παρακρατική προβοκάτσια σε βάρος του,για παρακολουθήσεις τηλεφώνων βουλευτών του, στελεχών του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μια παλαιοκομματική ,ανώριμη συμπεριφορά από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, την στιγμή που σοβαρά προβλήματα του Ελληνικού λαού είναι στο προσκήνιο και περιμένουν λύση.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ερίζει εδώ και καιρό με τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, αν το χρέος μας θέλει κούρεμα ή επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων.Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ δεν βλέπει πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε γρήγορη έξοδο από την ύφεση και μόλις σήμερα η Τρόικα είπε "όχι"στην πρόταση της Κυβέρνησης για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην διεύρυνση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης.
Και όμως, παρά τα σοβαρά προβλήματα της χώρας τα δύο μεγάλα κόμματα δρουν με μικροπολιτικές τακτικές και "διαγκωνίζονται" ποιος "θα δρέψει τις δάφνες" από την εξόντωση της ΧΑ,ενώ ταυτόχρονα καταθέτουν δύο διαφορετικά νομοσχέδια για την "αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που ο αρχηγός τους ή βουλευτές τους ενέχονται στην σύσταση εγκληματικής  οργάνωσης".
Στις καλές εποχές η πολιτική αντιπαράθεση  για "ψύλλου πήδημα" μπορεί να είχε γούστο και ο λαϊκισμός να έβρισκε εύκολα θέση  και χώρο  για να αναπτυχθεί,με τις σημερινές συνθήκες όμως μήπως κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να ωριμάσουν πολιτικά ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου