Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τα πρώτα "σύννεφα"...

Διαφωνίες έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται δειλά-δειλά στην "αναγκαστική συγκατοίκηση" του κυβερνητικού ζευγαριού, τον τελευταίο καιρό.
Χθες  το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του πήρε απόσταση από την θεωρία των δύο άκρων που εκτρέφει τεχνηέντως ο κυβερνητικός του εταίρος, αλλά η σημερινή διαφωνία για το αν θα συμμετέχουν άρματα μάχης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ή όχι, είναι μια διαφωνία πιο ξεκάθαρη και πιο δυναμική.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Άμυνας κατήργησε την  συμμετοχή των αρμάτων μάχης στις παρελάσεις, πρωτίστως για οικονομικούς λόγους,τώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλει να τα επαναφέρει,αλλά το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί...

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση Αβραμόπουλου λέει :"Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λειτουργικούς  με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας.Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη,αλλά για άμυνα,η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στον τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.Τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν περήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης".
Το γραφείο Τύπου της ΝΔ,απαντά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:"...είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος,του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων,εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας,ακεραιότητας και Εθνικής μας ενότητας".
Ένας απλός Έλληνας που αντιμετωπίζει την σκληρή πραγματικότητα θα έλεγε:"Όταν επιλύσετε το πρόβλημα της ανεργίας,της μείωσης μισθών και συντάξεων, τότε ασχοληθείτε και με το ποιος θα κάνει παρέλαση...όσο για το "εθνική ανεξαρτησία", όταν ένα κράτος περιμένει απάντηση από την Τρόικα για το αν θα ζεσταθούν ή πολίτες του ή όχι, πόσο μπορεί να "φλερτάρει" με την ανεξαρτησία;"
Συμπέρασμα; Ας λύσουν πρώτα τα σοβαρά προβλήματα της χώρας οι συγκυβερνώντες και το αν θα παρελάσουν τα άρματα μάχης ή όχι την 28η Οκτωβρίου δεν είναι κάτι που πραγματικά προβληματίζει τον μέσο Έλληνα.
Όχι γιατί δεν αγαπά την πατρίδα του, αλλά επειδή απαιτεί σοβαρότητα και σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων και μια κυβέρνηση δεν θα κριθεί από την εικόνα των παρελάσεων, αλλά από την φροντίδα που παρέχει στους πολίτες της και ειδικότερα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου