Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΝΔ:Κόμμα δύο ταχυτήτων;

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθώντας το γράμμα του νόμου σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αποφάσισε να προσκαλέσει τους βουλευτές-εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και να βρεθούν στην εξέδρα μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Αν βέβαια είχε φανταστεί τι θα επακολουθούσε και το χειρότερο αν γνώριζε εκ των προτέρων ότι το ίδιο του το κόμμα θα τον "άδειαζε", δεν θα είχε κάνει καμιά ανάλογη κίνηση και θα περιόριζε τις δηλώσεις στα κανάλια,που τον άφησαν εκτεθειμένο και τον ανέδειξαν "γκαφατζή".
Ενός κακού μύρια έπονται...Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στον περιφερειάρχη.Χθες ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί κάλεσε τους εκπροσώπους της ΧΑ στην παρέλαση,αφού οι ιδρυτές της βρίσκονται φυλακή,κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και έδωσε την απάντηση που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως,αλλά και από τα άλλα κόμματα.
"Ήμουν εκ του νόμου υποχρεωμένος να τους προσκαλέσω",είπε ο κύριος Τζιτζικώστας,"ένας άλλος περιφερειάρχης μπορεί να μη προσκαλούσε εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ,χαρακτηρίζοντάς το εγκληματική οργάνωση επειδή ο κύριος Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στη φυλακή!",κατέληξε ο περιφερειάρχης.
Όπως ήταν φυσικό το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε ζητώντας την παραίτηση Τζιτζικώστα,η ΔΗΜΑΡ καταδίκασε  την δήλωση του περιφερειάρχη και δεν θα παραστεί στην παρέλαση και όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους αποδοκίμασαν το ατόπημα του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος,Σίμος Κεδίκογλου τον κάλεσε να διορθώσει την "γκάφα" του και εκείνος βέβαια υπάκουσε κάνοντας λόγο για ατυχή δήλωση.
Ήταν άραγε μια γκάφα η δήλωση Τζιτζικώστα; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος,έθεσε απόψε το εξής ρητορικό ερώτημα: "Γιατί ο κύριος Τζιτζικώστας δεν ανέφερε ότι και από το κόμμα του,ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται φυλακή,δεν θα πρέπει δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό να προσκληθεί εκπρόσωπος της ΝΔ στην παρέλαση;".
H αλήθεια είναι ότι η εξομοίωση των δημοκρατικών κομμάτων με αντιδημοκρατικά μορφώματα είναι επικίνδυνη και μάλιστα όταν πρόκειται για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι πρόκειται για μια γκάφα της στιγμής και κάποιος άλλος ότι στην ΝΔ υπάρχουν στελέχη που  "κλείνουν το μάτι" στην ΧΑ,θέλοντας να μαζέψουν ψήφους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου.
Όπως και να είναι τέτοιες δηλώσεις αδικούν την Νέα Δημοκρατία και πρέπει να καυτηριάζονται σθεναρά  από όποιον και αν προέρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου