Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η γοητεία της Εξουσίας

Ένας ωραίος, ώριμος άνδρας, πολιτικός περιωπής και πρωτοκλασάτο στέλεχος της τότε Κυβέρνησης ήταν φυσικό να γοητεύσει την φτωχή υπάλληλο και να την κάνει να ονειρεύεται την παραμυθένια ζωή.
Σήμερα διασυρμένη,με εύθραυστη υγεία και με μια καταδίκη στην πλάτη, βλέπει τα όνειρα να γκρεμίζονται σαν τραπουλόχαρτα και καταρρέει.
Υπάρχει όμως ηθικός αυτουργός, κι αν όλοι είναι ένοχοι με απόφαση της Δικαιοσύνης, ο ηθικός αυτουργός είναι πιο ένοχος απ΄όλους.
Ο ωραίος Μπρούμελ της δεκαετίας του '80 με τις ζεμπεκιές του, το ευθυτενές αυστηρό βλέμμα και το υψηλό πόστο στην τότε διακυβέρνηση του τόπου, έχει την μεγαλύτερη ευθύνη που χάθηκαν 55 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό κορβανά.

Χωρίς κανείς να θέλει να  "παίξει" τον ρόλο του Δικαστή ,άραγε αυτός ο επιβλητικός άνδρας θα δεχόταν το όχι ως απάντηση και μάλιστα την εποχή της παντοδυναμίας του;
Θύματά του  μάλλον, και η κόρη και οι σύζυγοι και τα παιδιά τους που ανήλικα, καλούνται να μεγαλώσουν μακριά από την μητρική φροντίδα.
"Βάζεις ένα ναυάγιο φυλακή;",αναρωτήθηκε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο συνήγορος της συζύγου και λίγο αργότερα μάθαμε ότι αυτή μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κρατικό ψυχιατρικό κατάστημα.
Φυσικά όσοι καρπώθηκαν το κρατικό χρήμα πρέπει να πληρώσουν και η Δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της  με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ο ιθύνων νους  πρέπει να πληρώσει περισσότερο και η Δικαιοσύνη να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο στις μητέρες ανήλικων παιδιών, τα οποία δεν φταίνε για τα ακριβά γούστα του ωραίου Μπρούμελ,  ούτε βέβαια για το "όνομα" που τους κληροδοτεί...
Με ποινές όπως κατ' οίκον κράτηση,επιβολή περιοριστικών όρων και υψηλά χρηματικά πρόστιμα-η δήμευση περιουσίας προβλέπεται ήδη-μπορεί η Δικαιοσύνη να τιμωρήσει τις γυναίκες που έγιναν αποδέκτες του μαύρου χρήματος, αλλά ταυτόχρονα είναι και μητέρες ανήλικων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου