Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Άδεια έδρανα

Απόψε τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 στην Βουλή, οι ομιλίες του πρωθυπουργού, αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη  Τσίπρα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, αφού από την ημέρα που ξεκίνησε η συζήτηση μέχρι τώρα όλα είναι προβλέψιμα και ανιαρά.

Δεν εξηγείται αλλιώς η έλλειψη συμμετοχής των βουλευτών στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, εκτός αν βέβαια επειδή η συζήτηση γίνεται Παρασκευοσαββατοκύριακο, έχουν να κάνουν καλύτερα πράγματα.
Χαρακτηριστικά την Παρασκευή μέσα στην Βουλή παρευρίσκοντο λιγότεροι από είκοσι βουλευτές, αυτό σημαίνει πλήρη απαξίωση του ίδιου του Κοινοβουλίου, αλλά και απαξίωση του έργου τους !
Αφού λοιπόν οι ίδιοι οι εθνοπατέρες υποβλέπουν την Βουλή, το έργο που θα έπρεπε να επιτελούν, αλλά και τους ψηφοφόρους τους,μήπως θα έπρεπε να αλλάξει κάτι σε ότ,ι αφορά το Κοινοβούλιο;
Δηλαδή μήπως θα έπρεπε το Σύνταγμα  να  θεωρεί υποχρεωτική την παρουσία τους στην Βουλή, αλλιώς αυτοδίκαια να χάνουν την έδρα τους ; Γιατί μέχρι σήμερα νομικά η παρουσία τους δεν είναι υποχρεωτική, ούτε καν αυτές τις μέρες που συζητείται το πιο σοβαρό θέμα για την Οικονομία της χώρας, ο προϋπολογισμός.
Εκτός αν οι βουλευτές γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς τους υπόλοιπους, για παράδειγμα αν ξέρουν ότι τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ότι έτσι κι αλλιώς οι δανειστές μας, που θα έρθουν όποτε αυτοί θέλουν, θα επιβάλλουν τελικά άλλα πράγματα και θα φέρουν τον προϋπολογισμό στα δικά τους μέτρα...
Ο προϋπολογισμός είναι σίγουρο ότι θα ψηφιστεί απόψε τα μεσάνυχτα, αλλά χωρίς συμφωνία με την τρόικα αυτός βρίσκεται στον "αέρα", μάλλον είχε δίκιο λοιπόν βουλευτής της συμπολίτευσης που σχολιάζοντας τα άδεια έδρανα της Βουλής είπε : " γιατί να έρθω, για να ακούσω τις μπουρδολογίες των συναδέλφων μου ;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου