Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

H "μοναξιά" της ΔΗΜ.ΑΡ

Έληξαν πριν μερικές ώρες οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς με την επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη  στην προεδρία του κόμματος με ποσοστό  81,21%.
Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο κύριος Κουβέλης δήλωσε ότι "η ΔΗΜΑΡ βγαίνει πιο δυνατή μέσα από το συνέδριο και θα συνεχίσει να απευθύνεται στην κοινωνία με υπεύθυνο και σταθερό πολιτικό λόγο".
Το μείζον θέμα για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν η απόφασή του να μην συμμετάσχει στην κίνηση των 58 της Κεντροαριστεράς, παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος Γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, τάχθηκαν φανερά υπέρ μιας συνεργασίας με την "Ελληνική Ελιά".
Εντύπωση προκαλεί ότι ο Φώτης Κουβέλης όχι μόνο αρνείται την συνεργασία με το νέο κίνημα της κεντροαριστεράς, αλλά όπως δήλωσε, δεν αποδέχεται ούτε τον όρο και προτιμά να χρησιμοποιεί την φράση "Δημοκρατικός Σοσιαλισμός".
Προφανώς  ο ηγετικός ρόλος του "λαβωμένου" ΠΑΣΟΚ στους 58 είναι ο κύριος λόγος της άρνησης Κουβέλη να συνεργαστεί μαζί τους.  Αφού η ΔΗΜΑΡ εγκατέλειψε πριν μερικούς μήνες την τρικοματική κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, λόγω σημαντικών πολιτικών διαφωνιών, θα ήταν σχήμα οξύμωρο να συνεργαστεί τώρα με τον νέο τρίτο πόλο.
Όμως θα αντέξει η ασθενική ΔΗΜΑΡ  του 2,5%  να διατηρηθεί στο πολιτικό προσκήνιο χωρίς πολιτικές συμπράξεις ; Ο κύριος Κουβέλης δήλωση ότι η κάθοδος στις Ευρωεκλογές θα είναι αυτόνομη και το κόμμα θα συνεργαστεί με την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τολμηρή η απόφαση Κουβέλη για πολιτική μοναξιά και μάλιστα την στιγμή που ηγετικά στελέχη του κόμματος "αλληθωρίζουν" προς την νεοϊδρυθείσα κεντροαριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου