Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Υπάρχει κρίση και στα Β.Π

Ένας χρόνος φεύγει και ένας άλλος έρχεται σε λίγες ώρες από τώρα αλλά αν και οι ευχές δίνουν και παίρνουν καλό θα είναι εκτός από την αισιοδοξία- που χρήσιμη είναι, να ξέρουμε καλά και την πραγματικότητα, γιατί μόνο αν γνωρίζεις καλά μια κατάσταση μπορείς και να την αντιμετωπίσεις.
Ωραίο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, αλλά η πραγματικότητα της κρίσης δεν θα φύγει ούτε εύκολα, ούτε με ευχολόγια.
Εκτός από τις γνωστές υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής που όλοι ξέρουμε ότι η κρίση χτυπάει κόκκινο, που όλοι έχετε δει απελπισμένα χέρια να βουτάνε γρήγορα και βιαστικά στους κάδους των σκουπιδιών, το ανησυχητικό, αλλά και αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η κρίση χτύπησε και τα Βόρεια Προάστια.
Όπως λέει ιδιοκτήτης εταιρίας cetering στο Χαλάνδρι πολλές πολυεθνικές εγκατέλειψαν τα γραφεία τους στην Κηφισίας λόγω του ακριβού ενοικίου και μετακόμισαν σε φθηνότερες περιοχές όπως στην κοντινή Μεταμόρφωση με αποτέλεσμα ο ίδιος να απολύσει προσωπικό, αλλά και να μη μπορεί να πληρώσει το νοίκι του.
Κατάστημα mini market και delicatessen της  ίδιας περιοχής έβαλε πωλητήριο, αφού όπως εξομολογείται η ιδιοκτήτρια δεν αντέχει άλλο να δίνει πράγματα επί πιστώσει, ούτε αντέχει όμως να αρνείται να δώσει ένα πακέτο τσιγάρα στους νεόπτωχους που στην κυριολεξία εκλιπαρούν για να πάρουν τσιγάρα "βερεσέ" και υπόσχονται ότι θα φέρουν τα χρήματα μόλις μπορέσουν.
Όσο για τους κάδους σκουπιδιών στα ΒΠ μόνο όποιος δει με τα μάτια του τον ηλικιωμένο άντρα που σκαλίζει τα σκουπίδια με ένα μακρύ κομμάτι ξύλο και ρίχνει στο σακίδιο που έχει κρεμασμένο στην πλάτη ό,τι θεωρεί πως του είναι χρήσιμο, θα αντιληφθεί ότι η οικονομική κρίση δεν είναι μια κατάσταση που θα μας εγκαταλείψει τόσο εύκολα.
Τα νέα παιδιά και στα ΒΠ δυσκολεύονται το ίδιο με τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους να βρουν δουλειά και όσα καταστήματα ή επιχειρήσεις αναζητούν εργαζόμενους έχουν θέσει αυστηρό όριο ο υποψήφιος να είναι κάτω των 25 ετών, αφού τότε ο μισθός είναι μικρότερος.
Πολυτελή καταστήματα και καφετέριες περιμένουν όποιον μπορεί ακόμα να τα επισκεφθεί και αντέχει η τσέπη του στην πλατεία Χαλανδρίου, όμορφα διακοσμημένα με δερμάτινους καναπέδες και πολυελαίους, είναι μια μορφή φυγής από την πραγματικότητα, μόνο για λίγο... Ακριβώς έξω από τη είσοδο ενός τέτοιου πολυτελούς καταστήματος ένας ζαρωμένος ηλικιωμένος κάθεται στο πεζούλι, έχει δίπλα του ένα κομμάτι χαρτόνι που γράφει επάνω : "πεινάω"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου