Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Βασίλης να κάνει δίαιτα

Η προσαρμογή είναι απαραίτητη για όλους μας, η προσαρμογή στις πραγματικές συνθήκες και η αποδοχή της αλήθειας όσο και αν δεν μας αρέσει. Έτσι λοιπόν και εμείς μάλλον θα πρέπει να εντάξουμε τα σχέδια και τις προσδοκίες μας σε συνθήκες που "συνορεύουν" με την πραγματικότητα.
Πέρασαν οι εποχές των ακριβών διακοπών, των πολυτελών αυτοκινήτων, των ωραίων σπιτιών που είχαν και καλοριφέρ αναμμένο !
Ο πλούτος εξακολουθεί να παραμένει, αλλά για όλο και λιγότερους... Τα φετεινά Χριστούγεννα και εμείς οι άλλοτε πληθωρικοί και γενναιόδωροι Έλληνες θα στριμωχτούμε, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο.
Είναι όμως δίκαιο και σωστό για τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά, να βλέπουν από την μια την φτώχεια και την μιζέρια γύρω τους και από την άλλη τον καλοκάγαθο, στρουμπουλό και ροδομάγουλο Άγιο Βασίλη, σε φωτογραφίες, σε διαφημιστικά σποτάκια και σε παραμύθια, να μοιάζει να ζει πλουσιοπάροχα, να τρώει πολύ και να οδηγεί ένα ιπτάμενο έλκηθρο γεμάτο πολύχρωμα πακέτα;
Ήρθε η ώρα ο Άγιος Βασίλης να γίνει ένα με μας τους πολλούς, την στιγμή που σε πολλές ευρωπαικές πρωτεύουσες έγινε μόδα πια τα Χριστούγεννα να αγοράζουν τα δώρα τους από φιλανθρωπικές μπουτίκ με παιχνίδια αλληλεγγύης και Second hand είδη, θα ήταν μια καλή ιδέα αν ο αγαπημένος μας Άγιος έχανε μερικά κιλά.
Εδώ δεν πρόκειται για ρατσισμό ενάντια στα άτομα που έχουν επιπλέον κιλά, αλλά ο "γεματούλης" Άγιος πώς να το κάνουμε, δεν συμβαδίζει με τα σημεία των καιρών. Άλλωστε ο Άγιος Νικόλαος από τον οποίο είναι επηρεασμένος ο μύθος του Άγιου Βασίλη, ήταν αδύνατος και αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σαν Αρχιεπίσκοπος Μύρων στην Λυκία.
Και αν επιμένετε ότι δεν αντέχετε άλλο τις περικοπές στον μισθό, στα δώρα, στην ζεστασιά, στο φαγητό, στα κιλά του Άγιου Βασίλη, υπάρχει κάτι που σας "επιτρέπω" να μην κάνετε εκπτώσεις... στα όνειρά σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου