Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κόκκινες γραμμές

Η  διαφωνία κυβερνητικών βουλευτών με  "αντιλαϊκά" νομοσχέδια που έρχονται στην Βουλή προς ψήφιση -όπως τα δύο τελευταία για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων,αλλά και οι μεταπηδήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα, το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει την μορφή επιδημίας.
Και ο όρος μεταπήδηση και όχι μετακίνηση, αποδίδει καλύτερα τον ευκαιριακό και καιροσκοπικό χαρακτήρα των κινήσεων ορισμένων εθνοπατέρων. Κάποιοι διαφώνησαν με το κόμμα τους, διεγράφησαν, αλλά ακόμα δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη πολιτική "αγκαλιά", ενώ κάποιες άλλες δήλωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους μπροστά στις κάμερες σαν σταρ του σινεμά.
Το φαινόμενο να εγκαταλείπει ο βουλευτής το κόμμα του επειδή διαφωνεί με κάποια νομοσχέδια όταν το κόμμα είναι στην κυβέρνηση ή με κάποιες εξαγγελίες όταν αυτό είναι στην αντιπολίτευση,δεν είναι κάτι καινούριο, αυτό συνέβαινε και παλιά, αλλά όχι με την συχνότητα που συμβαίνει στις μέρες μας.
Την "αρχή της εγκατάλειψης του πλοίου"  έκαναν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που όταν είδαν ότι αυτό γέρνει έτοιμο να βυθιστεί έτρεξαν πηδώντας να μπουν στο "σκάφος" του ΣΥΡΙΖΑ, λες και όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε με τα όσα τεράστια λάθη έκανε, αυτοί βρισκόντουσαν κάπου αλλού. Όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, άραγε έχουν "καθαγιασθεί"  και έχουν "εξαγνιστεί" στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ"; Γιατί προφανώς αυτό είναι γι αυτούς το νέο τους κόμμα.
Σε ότι αφορά κυβερνητικούς βουλευτές που καταψηφίζουν νομοσχέδια  που είναι προαπαιτούμενα μάλιστα για τους δανειστές μας, θα έλεγα ότι έντιμα θα έπρεπε να παραδώσουν την έδρα πίσω στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν, γιατί για να είμαστε δίκαιοι συνήθως το εκλογικό σώμα ψηφίζει κόμμα πρώτα και μετά πρόσωπο, άλλωστε αυτό πιστεύουν και οι ίδιοι γι αυτό δεν επιστρέφουν την βουλευτική τους έδρα.
Αφήνω τελευταία την κυρία που με μυστηριώδες ύφος ανακοινώνει την αποχώρησή της από όψιμο κόμμα, αφού η δημοσιότητα της έχει πάρει τα μυαλά και σύμφωνα με δήλωσή της προ ημερών, δύο εκπομπές του ίδιου καναλιού "μαλλιοτραβήχτηκαν" για το ποια θα την έχει πρώτη!
Θα πει τώρα κάποιος τι να κάνει ο βουλευτής αν διαφωνεί με το κόμμα του, είτε αυτό βρίσκεται στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, αν έρχεται σε σύγκρουση με την συνείδησή του για κάποιες θέσεις, απόψεις ή το χειρότερο για ψήφιση νόμων;
Εδώ είναι που υπάρχουν οι "κόκκινες γραμμές" και τα όρια είναι δύσκολο και να τα βρεις και να τα χαράξεις, αλλά όταν το "πλοίο" βρίσκεται σε κίνδυνο μάλλον είναι έντιμο να μην το εγκαταλείπεις, τουλάχιστον όχι την στιγμή που σε χρειάζεται, γιατί οι ψηφοφόροι σου σε έμαθαν και σε γνώρισαν μέσα από το "ταξίδι" σου σε αυτό το συγκεκριμένο "πλοίο", έστω κι αν τώρα έγινε "σαπιοκάραβο", αν έγινε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου