Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

"Sympathize Me"

Συνηθίσαμε πια οι περισσότεροι να ενημερώνουμε τους διαδικτυακούς μας και πολλές φορές άγνωστους φίλους μας ,για το πού βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή, τι τρώμε, φωτογραφίζοντας μάλιστα και τα εδέσματα που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι -ίσως να είναι και προνόμιο το φαγητό στις μέρες μας και γι αυτό το φωτογραφίζουν μερικοί - αλλά και να τους ενημερώνουμε για τα συναισθήματά μας.

Αν μεν δηλώνουμε χαρά ή κάποια ευχάριστη κατάσταση οι φίλοι θα κάνουν "like" ή αν κάτι δεν τους αρέσει μπορούν να πατήσουν "δεν μου αρέσει" ή απλά να αδιαφορήσουν.
Υπάρχει όμως κάτι που οι ιθύνοντες  του Facebook  έχουν αφήσει προς το παρόν στον "αέρα" και αυτό είναι η κάλυψη των δυσάρεστων συναισθημάτων ή ειδήσεων.
Αν για παράδειγμα ένας χρήστης δηλώνει την απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου, έναν επώδυνο χωρισμό, αν έχει χάσει την δουλειά του ή αν απλά είχε μια άσχημη μέρα, ποιο είναι το εικονίδιο που ταιριάζει στην περίσταση;  Το Like θα μπορούσε σε τέτοιες περιπτώσεις να θεωρηθεί ακόμα και παρεξηγήσιμο.
Σε πρόσφατη ημερίδα των εργαζομένων του Facebook  ένας μηχανικός λογισμικού πρότεινε να προστεθεί το εικονίδιο Sympathise που θα καλύπτει αυτήν ακριβώς την έλλειψη της δημοφιλούς διαδικτυακής  σελίδας.
Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα προς το παρόν το εικονίδιο Sympathise υπάρχει σαν ιδέα στους υπεύθυνους του Facebook, αλλά όπως δήλωσε ο τεχνικός λογισμικού  Dan Muriello, δεν θα εφαρμοστεί ακόμα, πάντως  ο Muriello τονίζει ότι  οι εργαζόμενοι στο Facebook σκέφτονται συνέχεια με ποιο τρόπο θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τους ανά τον κόσμο χρήστες του.
Ωστόσο εμείς μέχρι να ενεργοποιηθεί το εικονίδιο Sympathise θα μπορούσαμε να δείξουμε έμπρακτα την συμπάθεια  και την κατανόηση στις δυσκολίες ενός φίλου με μια γλυκειά και ζεστή κουβέντα και μάλλον καλύτερα από κοντά και όχι από την ψυχρή οθόνη ενός υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου